Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Când au apărut sloturile?

Păcănelele au ajuns rapid o emblemă a cazinourilor de pretutindeni și una dintre metodele preferate de relaxare a oamenilor din toată lumea. Dar care este istoria sloturilor și când au început acestea să câștige atât de mult teren în lumea jocurilor de noroc? Află în rândurile ce urmează.

Secolul XIX va marca începutul primelor aparate de păcănele, care vor fi dezvoltate de compania americană Sittman and Pitt. Acestea erau bazate pe jocul de poker, iar jucătorul trebuia să tragă de o manetă și să obțină o mână cât mai bună formată din 5 cărți. 

Prețul unei rotiri era de 5 cenți, iar pentru a înclina balanța în favoarea casei, din pachetul standard de 52 de cărți lipseau un 10 de pică și un valet de cupă. Ce este foarte interesant la acest moment din istoria sloturilor este că jucătorii nu erau recompensați cu bani, ci cu produse de la bar cum ar fi țigări, trabucuri și băuturi alcoolice.

Mașinăria celor de la Sittman and Pitt s-a răspândit rapid în toate barurile din New York și a fost foarte apreciată de public, motiv pentru care la câțiva ani mai târziu Charles Augustus Fey va inventa primul slot care permitea plata automată în bani pentru câștigători. Numele acestuia era Liberty Bell, era alcătuit din 3 role și 5 simboluri și permitea câștiguri maxime de 50 de cenți.

Un alt moment definitoriu din istoria sloturilor a fost reprezentat de perioada în care câștigurile în bani au fost interzise. Nemulțumiți de faptul că trebuiau să se întoarcă la a face plata în băuturi și mâncare, patronii de baruri și restaurante au început să plătească jucătorii în gumă de mestecat cu aromă de fructe. 

Aici își au rădăcinile simbolurile cu fructe din jocurile de noroc. Toate acestea se întâmplau la începutul anilor 1900, și tot în această perioadă își au originea și alte simboluri des întâlnite la păcănelele de pretutindeni, cum ar fi clopoțeii, potcoavele sau simbolul BAR.

Cererea de aparate slot crește tot mai tare, iar acestea ajung să fie o parte tot mai mare din viețile oamenilor. Nu doar cazinourile și barurile puneau astfel de jocuri la dispoziția clienților, dar și tutungeriile, magazinele, saloanele etc. 

Treptat încep să își facă apariția tot mai multe sloturi cu diferite funcții și decorațiuni. Primul slot electromecanic, Money Honey, apare în 1964, moment care va marca îndreptarea industriei jocurilor de noroc spre o direcție mult mai modernă. 

Vechea manetă care acționa cilindrii este treptat eliminată iar containerul pentru monezi este modificat astfel încât aparatul putea rambursa câștiguri mai mari. Urmează primul slot video în 1976 și primul slot cu ecran suplimentar de bonus suplimentar din 1996. 

Câștigurile cresc, aspectul devine tot mai modern și mai atractiv, iar păcănelele ajung să fie tot mai îndrăgite de public și să aducă un procent tot mai mare de profituri în cazinouri.

Sloturile în ziua de azi

În prezent, un loc tot mai important îl ocupă cazinourile online, care găzduiesc un număr foarte mare de jocuri. Temele s-au schimbat și variază de la cele clasice cu fructe, cărți de joc și pietre prețioase, până la teme inspirate din cinematografie, mitologie și istorie. 

Aparatele fizice continuă să se modernizeze constant, fiind echipate cu difuzoare de înaltă calitate și ecrane touchscreen pe care se desfășoară animații de-a dreptul impresionante. Sloturile au trecut prin multe schimbări de-a lungul anilor și continuă să țină pasul cu noile tehnologii care apar. Cine știe cum vor arăta sloturile de peste 20 de ani?

Nu uita să te bucuri de jocurile de noroc într-o manieră care nu te afectează pe tine și pe cei din jur. Pentru mai multe informații despre dependența de jocuri de noroc poți accesa resurse precum joacaresponsabil.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *