Cabinet notarial pentru tranzactii juridice notariale
Indiferent daca doresti sa cumperi o casa, sa infiintezi o firma, sa intocmesti un testament sau un contract de mostenire, un cabinet notarial este imperios necesar. Notarul este un specialist in aceste domenii si te va sfatui cu placere si in detaliu. Astfel de tranzactii juridice importante sunt o chestiune de incredere.
Pentru ca toate partile implicate sa poata avea incredere in notar – in cazul mai multor parti contractante – acesta este – spre deosebire de avocat, obligat sa fie neutru. El consiliaza ambele parti la contract in mod egal si se asigura ca contractul este echitabil si echilibrat.
Justitia monitorizeaza conduita de incredere si neutra a notariatului. Prin urmare, poti fi sigur ca vei fi pe deplin informat despre avantajele si dezavantajele legale ale unei tranzactii juridice notariale.
Notarul iti garanteaza securitatea juridica
Trebuie facuta o distinctie intre urmatoarele activitati notariale: Pentru cele mai importante tranzactii juridice (de exemplu, contracte de cumparare, acorduri de transfer, contracte de casatorie, dispozitii mortis causa) este necesara certificarea notariala. Notarul iti va citi inainte intregul text al actului si apoi este semnat.
In cazul tranzactiilor juridice mai putin importante (de exemplu, cereri de registru comercial si de asociere, renuntare la mostenire), certificarea semnaturii notariale este suficienta. La astfel de acte, textul nu ti se citeste, notarul doar confirma autenticitatea semnaturii tale sub text. In cele din urma, notarul este responsabil pentru certificarea copiei.
Confirma ca o copie corespunde cu originalul unui document care i-a fost prezentat. Pe langa certificarea traditionala a copiei, notarul poate produce la cerere si o copie certificata electronic in forma de dosar. Cu toate acestea, acest lucru poate fi citit si verificat pentru corectitudine, numai de catre destinatarul caruia ii este destinat acest document electronic, utilizand un software special.
Cabinet notarial ales de tine
Iti alegi un cabinet notarial ca o entitate juridica in care ai incredere. De exemplu, poate nota si procesa cu usurinta un contract de cumparare a proprietatii pentru o proprietate dintr-o alta locatie, dintr-un alt judet sau poate sa se ocupe de o problema de drept corporativ a unei companii care nu are sediul in zona Victoriei.
Notarul este un avocat cu calificare completa, care a promovat examenele de stat in drept. Acest lucru il leaga nu numai de judecatori, ci si de avocati. Prin urmare, ar trebui sa presupui ca notarul iti va oferi consiliere juridica calificata.
Acest lucru se aplica in special domeniilor in care sunt specializati notarii si anume, dreptul imobiliar, dreptul familiei, dreptul mostenirilor, dreptul corporativ. Atata timp cat si in masura in care partile implicate intr-o tranzactie juridica notariala, care urmeaza sa fie incheiata, de exemplu un contract de cumparare a proprietatii etc., sunt de acord in esenta asupra continutului acestuia.
In acest caz, nu este necesara consultarea suplimentara a unui avocat. In cazul in care tranzactia juridica notariala este incheiata, nu exista costuri suplimentare pentru avizul prealabil de la notar.