Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Anvelope second hand – avantaje si dezavantaje

Toti soferii stiu faptul ca anvelopele sunt cele mai importante elemente de siguranta ale autoturismului si nu trebuie neglijate sub nicio forma.  Daca nu iti alegi anvelopele cu grija, poti avea parte de o multime de probleme, de la incidente minore pana la accidente foarte grave. Asadar, fii foarte precaut.

Provocarea cu care se confrunta soferii este aceea de a alege cele mai bune anvelope, care sa corespunda nevoilor si bugetului lor, din totalitatea de optiuni existente pe piata. Dilema cea mai mare este, in cazul in care au un buget relativ redus, daca sa aleaga anvelope noi ale unor branduri necunoscute sau daca sa achizitioneze anvelope second hand.

Astfel, daca ai un buget redus pe care poti sa il aloci pentru achizitionarea unui set de anvelope, poti opta pentru un set de anvelope noi ieftine, de calitate mai slaba, sau, la aceiasi bani, poti gasi pneuri second hand, de la producatori premium, insa cu o vechime de aproximativ 2-3 ani si profil ramas de 4-6 mm.

Ideal ar fi ca toti conducatorii auto, sa aiba pneuri noi premium, mai ales in sezonul rece cand pericolele sunt mai mari. Insa, din cauza faptului ca nu toata lumea isi permite acest lucru, multi dintre soferi se orienteaza spre anvelope iarna second hand sau anvelope all seasons second hand. Daca sunt alese cu mare atentie si grija, acestea pot reprezenta cea mai buna alegere.

In cele ce urmeaza, vom enumera cateva dintre principalele avantaje pe care ti le pot oferi anvelopele second hand, dar si cateva dezavantaje pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a lua o decizie.

Iata care sunt avantajele:

• anvelope premium la pret scazut – primul avantaj de care poti beneficia atunci cand cumperi anvelope second hand, il reprezinta pretul mult mai mic in comparatie cu unele noi. Pneurile de acest fel se vand de multe ori chiar si la jumatate de pretul de achizitie, ceea ce le face foarte accesibile.

• o marca mai buna, consacrata, cu bugetul alocat – poti avea anvelope premium, fara sa cheltuiesti o avere. Asta inseamna faptul ca poti cumpara varianta second hand, dar al unei marci de renume, in detrimentul unui brand necunoscut.

Printre dezavantajele pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a face o alegere, se enumera urmatoarele:

• vechimea cauciucurilor – atunci cand cumperi anvelope second hand, ai grija sa nu fie mai vechi de 3-4 ani. Dezavantajul cel mai mare in acest caz, este faptul ca rar vei gasi anvelope care sa fie vandute, de catre cei ce le-au folosit mai devreme. Insa, toti producatorii au obligatia de a afisa pe fiecare anvelopa data la care a fost produsa. Asadar, aceasta informatie iti este la indemana si o poti solicita persoanei de la care intentionezi sa o cumperi.

• existenta unor galme sau crapaturi – este necesar sa verificati amanuntit starea tehnica a anvelopelor si sa indentificati posibile galme sau crapaturi, care pot pune in pericol buna functionare a masinii pe care vor fi montate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *