Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Amenajarea mobilei intr-un living dreptunghiular

Camerele de zi dreptunghiulare se caracterizeaza prin faptul ca sunt mai lungi decat late si ca au, in general, zone de trecere. De aceea, trebuie sa optimizam spatiul, astfel incat toate elementele necesare sa incapa in el si sa lasam loc pentru circulatie.

Poti vedea mai jos diferite idei pentru a pacali ochiul si pentru a face camera de zi sa para mai mare prin diferite tehnici vizuale si configuratii ale spatiului, precum si prin alegerea pieselor de mobilier.

Aranjarea corecta a mobilierului, separarea virtuala a zonelor si diferite efecte optice pot ajuta camera de zi sa para mult mai mare si mai armonioasa. Arunca o privire mai jos la aceste idei pentru a profita la maximum de aceasta camera dreptunghiulara.

Pastreaza o atmosfera aerisita

Primul pas atunci cand vrei sa maximizezi spatiul din livingul tau este sa renunti la mobilierul vechi si incarcat care creeaza imaginea unei camere mult mai inguste. In ce priveste zona de luat masa, e preferabil sa o amenajezi intr-un capat al camerei, ca sa nu aglomerezi spatiul din fata canapelei.

Tot pentru a elibera spatiul din fata canapelei, o poti incadra cu doua masute de cafea mai mici sau cu doua taburete. Poti profita de diferite oferte, pentru a-ti achizitiona toate piesele de care ai nevoie in acelasi timp, fara sa combini elementele din mobilierul invechit cu decoratiunile moderne.

Foloseste cat mai multe rafturi

Cea mai buna inventie pentru spatiile mici sunt rafturile de carti. Desi la baza ele au fost create doar pentru a crea coltul de lectura, acum rafturile sunt solutia ideala pentru a sustine obiectele de decor din camera care ocupau in trecut mobila veche din sufragerie.

Pozitia televizorului conteaza

Este important ca televizorul sa fie pozitionat intr-un loc potrivit, pentru ca toti invitatii sa poata privi simultan si dintr-o pozitie confortabila. Modul ideal de amplasare a televizorului este in fata canapelei, fie prins de perete, sau pe o masa la nivelul ochilor.

De asemenea, trebuie sa tii cont de lumina camerei, pentru ca aceasta sa nu se reflecte in timpul zilei direct in ecranul televizorului, mai ales daca nu folosesti draperii de culoare inchisa pentru geamuri. Asigura-te si ca exista intotdeauna loc de trecere intre canapea si televizor.

Tine cont de lumina

O atmosfera care creeaza impresia de confort depinde foarte mult de lumina naturala din incapere. Tine cont intotdeauna de modul in care patrunde lumina in camera pentru decorarea spatiului si aranjarea mobilierului.

Este de preferat ca masa si scaunele sa fie amplasate in zona cu cea mai multa lumina din casa, pentru a fi sigur ca poti lua pranzul sau o pauza de cafea in bataia razelor soarelui sau in prezenta unei lampi sau a altei surse de iluminat.

Compartimenteaza eficient spatiul

Incearca sa creezi doua zone diferite in living. Una poate servi relaxarii pe canapea in fata televizorului, in timp ce cealalta parte a camerei poate fi destinata socializarii in jurul unei mese cu scaune sau unor taburete si pufuri confortabile.

O alta idee este crearea unui mic spatiu destinat biroului, care poate fi folosit ca spatiu de lucru. Nu uita sa iei in considerare si faptul ca decorul, culorile si texturile zonei de socializare sau munca trebuie sa fie asortate cu cealalta parte a camerei destinata relaxarii.

Creeaza un punct de interes

Daca ai parte de o priveliste extraordinara, poti profita de acest lucru. Defineste ca punct de atractie o fereastra, un perete colorat sau, de ce nu, un semineu. Acelasi lucru il poti face si cu ajutorul unei canapele cu un design aparte sau o masuta colorata, in functie de pisele de mobilier pentru care optezi.

Chiar daca optezi pentru piese minimaliste in livingul tau dreptunghiular, nu trebuie sa ai un spatiu plictisitor, poti folosi diferite tablouri intr-o paleta de culori limitata, astfel incat sa nu iasa prea mult in evidenta, dar sa adauge personalitate camerei.

Nu lasa niciodata forma camerei sa te limiteze de la a avea livingul visurilor tale. Dupa cum ai vazut, cu aceste idei, exista multe mijloace de care te poti ajuta sa iti transformi camera de zi dreptunghiulara intr-un spatiu mai mare si totodata functional.

In acest tip de camera de zi, este intotdeauna important sa se tina cont de spatiu de trecere si sa se lase o suprafata de cel putin 80 de centimetri. In functie de configuratia camerei, zona de trecere poate fi prin fata sau prin spatele canapelei, acest lucru va depinde de dimensiunea, pozitionarea si alegerea mobilierului.

Speram ca toate aceste idei te vor ajuta sa profiti la maximum de livingul dreptunghiular si sa creezi un spatiu foarte util pentru nevoile tale, dar si foarte frumos si cu personalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *