Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

AMC întâmpină toamna cu filme populare și premiate 

Filmele lunii septembrie la AMC aduc în prim-plan supereroi, fie că e vorba de oameni cu superputeri, precum Omul-Păianjen, cu voința supraumană de a supraviețui, precum Hugh Glass, sau cu o minte sclipitoare, precum profesorul Robert Langdon. Din distribuțiile acestor filme fac parte Leonardo DiCaprio (rolul care i-a adus în sfârșit un Oscar!), Tom Hanks, Tom Hardy, Andrew Garfield, Emma Stone și Ana Ularu.  

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 19:20, e timpul pentru o superaventură cu supereoi: „Uimitorul Om-Păianjen” („The Amazing Spider-Man”), regizat de Marc Webb și lansat în 2012. Îndrăgitul erou Peter Parker este interpretat de Andrew Garfield, iar persoana de care e îndrăgostit, Gwen Stacy, este interpretată de carismatica Emma Stone, pe vremea în care cei doi actori erau implicați și într-o relație romantică.  

Așa cum ne-a obișnuit și în alte filme marca Spider-Man, Peter este un licean introvertit, crescut de unchiul său, Ben (Martin Sheen), și mătușa sa, May (Sally Field). El își caută propria identitate, pe care o găsește fără să vrea atunci când e mușcat de un păianjen radioactiv. Urmează superputeri și un răufăcător pe care trebuie să-l învingă: Șopârla (Rhys Ifans).  

Joi, 21 septembrie, de la ora 20:00, este programat lungmetrajul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, un film premiat cu trei Oscaruri – cel mai bun actor în rol principal, Leonardo DiCaprio, cel mai bun regizor, Alejandro G. Iñárritu, și cea mai bună imagine. Din distribuție fac parte și Tom Hardy și Will Poulter.  

Filmul este inspirat de romanul scris de Michael Punke, bazat pe fapte reale petrecute în America de Nord, în anul 1823. Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediții în Munții Stâncoși, este prins de un urs și sfârtecat. Liderul grupului îl lasă pe Glass cu trei oameni care să-i țină companie până la moarte și care să-i sape mormântul atunci când vine timpul. Însă aceștia fug de teama populației indigene, și-l lasă pe Hugh fără arme și echipament. Bărbatul însă supraviețuiește, de ciudă, și cu gânduri de răzbunare.  

Vineri, 29 septembrie, de la ora 20:00, AMC a programat „Inferno”, al treilea film din seria „Codul lui Da Vinci”, în care Tom Hanks îl interpretează din nou pe Profesorul de simbologie Robert Langdon. Pelicula este iar regizată de Ron Howard, și din distribuție fac parte și Felicity Jones, Irrfan Khan, Ben Foster, dar și actrița româncă Ana Ularu, în rolul unei figuri misterioase.  

Robert Langdon este din nou atras într-un mister aproape imposibil de dezlegat și într-o cursă contracronometru pentru salvarea întregii lumi. Sub semnul uneia dintre cele mai misterioase și longevive capodopere ale literaturii, Divina Comedie a lui Dante. Aventurile încep la Florența, dar au potențialul de a influența lumea întreagă.  

915556 – The Amazing Spider-Man

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *