Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Am ramas fara ulei de masina!“ Problema care are o rezolvare foarte simpla si rapida!

ulei masina
ulei masina

„ – Am ramas fara ulei de masina!

– Vai, ce greseala! Cum ai putut sa fii atat de neglijent? Stii ca e periculos pentru piese, nu?

– Imi recunosc vina. Intre timp, m-am informat. De acum inainte, stiu si cand sa-l schimb, si de unde sa-l cumpar!“

Un astfel de dialog arata ca unii soferi nu sunt capabili sa inteleaga nevoile propriei masini decat dupa ce comit unele greseli. Incearca sa nu te numeri printre ei, ci sa fii dintre aceia care iau masurile necesare inainte de a aduce vreun prejudiciu propriului autoturism! Iata lucrurile esentiale pe care trebuie sa stii despre lubrifianti potrivit specialistilor automag.ro!

De ce trebuie sa te asiguri ca nu ramai fara ulei masina?

ulei masina
ulei masina

In timp ce mergi cu masina, indeosebi la viteze superioare, unele piese ajung sa se frece intre ele, ceea ce provoaca o incalzire puternica. Lubrifiantii au rolul de a preveni supraincalzirea si stricarea anumitor componente, ceea ce prelungeste durata de viata a autovehiculului.

Un procent de 70 pana la 90% din cantitatea totala de ulei de masina este reprezentat de substantele uleioase obtinute din titei si gaze naturale. Restul procentelor este format din diferiti aditivi cu rol antioxidant, care contribuie, la randul lor, la o buna curatire si functionare a motorului.

Cum iti dai seama ca risti sa ramai fara ulei de masina?

Lubrifiantul se consuma si se uzeaza in timp, astfel incat eficienta de care da dovada pentru reducerea frictiunii este tot mai redusa. Prin urmare, soferii experimentati au grija sa realizeze un schimb dupa ce parcurg anumite distante, cuprinse de regula intre 20 000 si 30 000 de kilometri. Pe de alta parte, dupa 2 ani este de asemenea o idee buna sa schimbi lubrifiantul, indiferent de numarul de kilometri parcursi in acest timp.

Automobilul iti ofera, la randul sau, unele semnale atunci cand este nevoie de un schimb. Printre semnele la care trebuie sa fii atent se numara diferitele zgomote anormale aparute la motor sau situatiile in care in masina miroase a ulei. Automobilele produse recent sunt dotate cu un martor luminos pe bord, care indica momentul in care este nevoie fie de completarea, fie de schimbarea lubrifiantului.

Ce fel de ulei de masina cumperi si din ce magazin?

Pentru a alege produsul potrivit, este nevoie sa intelegi cifrele si literele care apar pe eticheta. In general, pe aceasta este prezenta litera W, incadrata de diferite valori numerice. Litera provine de la cuvantul englezesc „winter“, care inseamna iarna, iar cifrele indica vascozitatea lubrifiantului la diferite temperaturi.

Numarul situat inainte de W indica gradul de viscozitate la rece si determina capacitatea motorului de a porni fara probleme chiar si la temperaturi scazute. Cifra aflata dupa W se refera la gradul de viscozitate la temperaturi ridicate. In functie de regiunea in care locuiesti, poti sa alegi produsul potrivit. De exemplu, Total Longlife 5W30 e indicat iarna sau pentru regiuni mai reci, in timp ce Total Quartz 5000 20W50 este recomandat pentru zone mai calduroase.

Pentru a te asigura ca folosesti un ulei masina de buna calitate, studiaza oferta magazinului online AutoMag.ro! Vei gasi produsul adecvat pentru marca autoturismului tau, care ii va garanta fiabilitate, mers lin si viata lunga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *