Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Alegerea broastelor potrivite

Indiferent ca optati pentru broastele pentru usi sau broaste pentru mobilier, trebuie sa aveti cateva lucruri in vedere, astfel incat sa fiti siguri de faptul ca luati o decizie foarte buna. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti, astfel incat sa luati cea mai buna decizie.

Este o idee foarte buna sa alegeti broaste pentru mobilier de calitate. Acestea vor avea o durata de viata foarte lunga. O astfel de broasca poate fi incorporata in grosimea mobilierului, iar vizibilitatea acestei broaste va fi una redusa. Inainte de a alege totusi o astfel de broasca, trebuie sa va asigurati de faptul ca usa este suficient de groasa si de rezistenta. Tineti cont si de tamplaria de pe usa voastra, pentru ca aceasta implica si o blocare specifica. De obicei usile metalice sunt caracterizate prin acest lucru.

Broasca poate fi aleasa in functie de tipul de incuietoare. Broastele incorporate pot fi echipate cu diferite sisteme de inchidere. Este important sa alegeti broasca cea mai potrivita in functie de situatie. Exista asadar atat broaste pentru mobilier fara cheie, acestea fiind perfecte pentru usile interioare care nu necesita o incuietoare. Broastele cu blocare sunt si ele foarte des intalnite. Acest tip de blocare este unul preferat pentru usile interioare. Usa de la dormitor, cea de la baie, precum si alte usi pot fi cele care se bucura de astfel de broaste.

Broasca incorporata cu cheie este si ea una importanta, ea fiind indicata pentru usile de la toaleta sau cele de la baie. Aceasta usa poate fi foarte usor blocata si deblocata folosind un buton de blocare din interiorul incaperii. Broastele mai pot fi alese si in functie de numarul de puncte de blocare. Broastele cu puncte multiple asigura o blocare a usii in mai multe pucnet de siguranta. Se permite in acest fel o crestere a sigurantei, mentinandu-se in acest fel un punct de deschidere, dar si de inchidere unic.

Broasca trebuie aleasa si in functie de dimensiunile sale. Inainte de a alege o astfel de broasca, trebuie avute in vedere mai multe lucruri. Trebuie ales axul si interaxul broastei ingropate. De asemenea, se alege lungimea, dat si latimea placii frontale. Mai trebuie sa tineti cont de grosimea, dar si adancimea carcasei atunci cand se aleg astfel de broaste, astfel incat sa fiti siguri de faptul ca luati decizia cea mai buna. Nu in ultimul rand, va intereseaza dimensiunea tijei, aceasta dimensiune fiind si ea la fel de importanta.

Cum alegeti broastele cele mai potrivite?
In alegerea unei broaste, trebuie sa mai tineti cont si de anumite norme. De exemplu, norma NF garanteaza calitatea de fabricare. Marcajul CE garanteaza respectarea exigentelor de securitate, iar norma A2P reprezinta un gaj de securitate contra efractiunilor. Puteti asadar tine cont de acest criteriu foarte important in alegerea unor broaste pentru mobilier. Acestea vor fi de o calitate cat mai buna si le veti aprecia mult. Ele se vor inchide mereu perfect si veti putea tine in siguranta toate lucrurile pe care le doriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *