Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Ai nevoie de o baterie noua de bucatarie? Iata cum sa o alegi!

Petreci foarte mult timp in bucatarie, pregatind mese gustoase pentru cei dragi? Daca bateria ta de la chiuveta nu mai functioneaza asa cum ar trebui, inseamna ca este momentul sa o schimbi.

Din fericire, ai la dispozitie o gama foarte variata de baterii bucatarie, din care poti sa alegi, cu mentiunea ca trebuie sa stii care sunt principalele aspecte tehnice pe care sa le iei in considerare!

Baterii bucatarie – ce modele ai la dispozitie?

In functie de modul in care ti-ai mobilat bucataria, este bine sa stii ca te poti orienta fie catre baterii moderne, fie catre unele cu aspect vintage. In general, bateriile cu aspect modern sunt realizate din inox, un material cu un grad foarte mare de rezistenta la coroziune, care se intretine usor si care nu modifica proprietatile apei, fiind totodata simplu de intretinut. Cat despre bateriile vintage, acestea sunt lucrate din alama sau bronz, oferindu-ti posibilitatea de a te bucura de o imagine deosebita in propria bucatarie!

Tipul de comanda

Un alt element esential, pe care este bine sa-l iei in calcul in privinta bateriilor de bucatarie este referitor la tipul de comanda pe care il au. Modelele disponibile pe piata pot avea:

  • monocomanda – bateriile au un singur robinet, pe care trebuie doar sa-l rotesti spre stanga ori spre dreapta, pentru a actiona apa sau pentru a o opri;
  • dubla comanda – bateriile sunt prevazute cu 2 robineti separati, fiind vorba despre unele dintre cele mai populare tipuri de obiecte sanitare, pe care le ai la dispozitie;
  • actionare pe baza de senzori – iti permite sa actionezi apa, fara macar sa atingi bateria. Nu trebuie decat sa-ti apropii mainile de baterie, pentru ca apa sa porneasca, iar atunci cand te indepartezi, ea se opreste.

Pipa fixa, mobila sau cu dus retractabil?

Pipa este si ea extrem de importanta la orice baterie de bucatarie. Daca vrei sa ai parte de o baterie stabila, alege una care sa aiba pipa fixa, insa ai grija la modul in care o montezi, pentru a putea folosi chiuveta la capacitate maxima.

Bateriile cu pipa mobila sunt extrem de populare astazi, oferindu-ti flexibilitatea de care ai nevoie. Acelasi lucru se intampla si in cazul bateriilor cu dus retractabil, pe care le poti folosi foarte usor mai ales atunci cand vrei sa speli ori sa clatesti obiecte mari, asa cum sunt oalele sau platourile.

Marime

Stiai ca bateriile sanitare sunt impartite pe mai multe marimi, in functie de chiuvetele pentru care le poti folosi? De exemplu, daca la bucatarie ai o chiuveta micuta, este suficient sa investesti intr-o baterie de marime S. In schimb, daca ai o chiuveta generoasa ca suprafata, de preferat este sa alegi o baterie mare, ideal L.

Finisaj

Nu uita sa verifici si design-ul bateriei pe care ti-o doresti. Daca majoritatea modelelor sunt rotunde, si au robineti clasici, altele sunt usor dreptunghiulare, cu marginile curbate si au robineti cu totul aparte. Este adevarat ca partea tehnica este cea care conteaza foarte mult, insa daca vrei sa-ti faca placere sa folosesti bateria de la bucatarie, este bine sa acorzi o atentie deosebita si finisajului!

Baterii-lux.roiti ofera posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte variata de obiecte de calitate. De la bateriile de bucatarie cu pipa fixa, pana la cele cu pipa mobila sau dus retractabil, pana la bateriile cu monocomanda, dubla comanda sau cu senzori, pe toate le poti studia online! In acelasi timp, pe site-ul anterior mentionat gasesti si baterii sanitare de calitate, daca vrei sa faci si aici o schimbare!

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: 0721482872

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *