Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Afla totul despre Becuri LED | Tehnologia care economiseste

Cumpara Becuri LED de la Electric Concept

Aceste becuri cu LED reprezinta urmatorul pas in toate domeniile de activitate, toate tipurile de spatii si toate formele posibile de corpuri de iluminat pe care le pot obtine.

Acronimul LED provine din engleza si inseamna dioda emitatoare de lumina. Acest fenomen este produs direct prin polarizarea intersectiei celor doua materiale diferite ale circuitului tehnic.

Mai intai au inceput sa fie folositi ca indicatori de lumina in diferite obiecte tehnice, aparate de uz casnic si multe alte dispozitive. De ce? Pentru ca acestea consuma foarte putin curent.

Istoria tehnologiei

becuri led

Primul bec a fost inventat in 1800 de catre un om de stiinta britanic pe nume Humphrey David, care a reusit sa il aprinda dupa ce a conectat o bucata de carbon la doua baterii.

De-a lungul timpului, dupa experimentare, s-a ajuns la concluzia ca, pentru a aprinde becul, trebuie sa prinzi filamentul intr-un balon fara oxigen.

Indepartarea oxigenului din becul de sticla este un pas foarte important, deoarece acest gaz este bun pentru flacara filamentului sa se aprinda, iar becul cedeaza la scurt timp dupa ce este conectat la sursa de alimentare.

Din 1879 pana astazi a trecut o perioada de timp. Becurile incandescente care ne-au facut viata atat de dureroasa astazi sunt umbrite de variante mai moderne, mai economice si mai puternice, chiar daca nu au disparut complet de pe piata, lupta actuala este intre 3 tipuri de becuri. Acum, toata lumea se indreapta catre Becuri LED!

Avantajele becurilor cu LED-uri

Consum redus de energie → Consumul de energie al becurilor cu LED este de aproximativ 9,5 wati, in timp ce consumul de energie al becurilor obisnuite este de aproximativ 60 de wati. Aceasta diferenta se reflecta si in facturile curente mai mici si in costul pe care reusiti sa il economisiti in fiecare luna.

Durata de viata mai lunga → Spre deosebire de becurile obisnuite care ard foarte repede, becurile cu LED au o durata de viata mai lunga

Iluminare mai puternica → Becuri cu LED sunt mult mai puternice si pot oferi lumina rece si calda (in functie de setari si preferinte)

Puteti regla lumina si alege culoarea → folositi becuri obisnuite, atmosfera este plictisitoare, dar becurile cu LED va pot lasa sa va jucati cu lumini de diferite intensitati si culori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *