Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

Acoperișul casei: Cum să faci cea mai bună alegere a învelitorii?

Când vine vorba despre casa noastră ne dorim cele mai bune materiale pentru aceasta. Varietatea de produse de pe piață ne poate pune uneori în dificultate. Există o gamă largă de învelitori, astfel în jurul tău vei auzi tot felul de păreri, în funcție de dorințele și necesitățile fiecăruia.

În joc este siguranța noastră și a celor ce urmează să locuiască în noua casă. De aceea vei avea nevoie de cel mai potrivit acoperiș pentru tine.

Ca și orice fel de material, o învelitoare pentru acoperiș se va alege în funcție de câțiva factori cheie. Aceste elemente îți pot ușura decizia de cumpărare în funcție de bugetul pe care îl aloci.

Care este legătura dintre rezistența casei și învelitoarea pentru acoperiș?

În primul rând, va trebui să faci o analiză asupra arhitecturii casei pe care o ai. În functie de cât de rezistentă este va trebui să alegi o învelitoare mai mult sau mai puțin grea. De exemplu, pentru un imobil nu foarte stabil, vei avea nevoie de un acoperiș mai ușor, față de o casă rezistentă, ce va suporta un acoperiș mai greu.

În cazul în care îți dorești o izolare fonică și termorezistență cât mai mare, vei putea opta pentru o țiglă din metal ce este acoperită cu piatră naturală.

  • Rezistența la intemperiile vremii

Obligatoriu un acoperiș trebuie să reziste un timp îndelungat contra schimbărilor meteorologice: ploi, vânturi puternice, zăpadă, furtuni și așa mai departe. La rândul său, materialul ales va trebui să reziste la zgârieturi, ce pot fi cauzate de către o grindină, dar și la acțiunile razelor ultraviolet.

Acest aspect este poate cel mai important când vine vorba despre acoperișuri. El trebuie să protejeze locuința de fenomenele meteo ale naturii, dar și să fie un scut protector care menține temperatura optimă în locuință. Este foarte bine cunoscut faptul că un acoperiș de calitate va putea menține răcoarea în casă în timpul sezonului cald și căldura pe perioada iernii.

  • Procesul de montare

Un alt aspect important este ușurința cu care poate fi montată învelitoarea pe casă. Ținând cont cât de mult a evoluat tehnologia în ultimele decenii, acum există tipuri de învelitori ce pot fi montate cu ușurință.

Un acoperiș ce necesită un grad mare de dificultate pentru montaj, va crește automat prețul acoperișului substanțial.

Chiar și în aceste condiții este important să apelăm la profesioniști atunci când ne propunem să schimbăm acoperișul. Aceștia trebuie să respecte indicațiile producătorului învelitorii și să nu facă anumite improvizații care pot compromite materialul acesteia.

  • Întreținerea acoperișului

Un acoperiș cu adevărat calitativ își va păstra în timp aspectul plăcut. Mentenanța învelitorii ar trebui să fie minimă, deoarece costurile de întreținere periodică sunt destul de mari și deranjante.   

Este foarte important ca de la bun început să alegi un acoperiș calitativ, cu care nu vei avea prea multe probleme pe parcursul anilor.

  • Garanția acoperișului

Poate unul dintre cei mai importanți factori este garanția îndelungată a învelitorii. Un acoperiș cu adevărat potrivit casei tale va avea o garanție pe o perioadă îndelungată de timp. Unele pot ajunge și până la 30 sau chiar 60 de ani. În garanție va fi inclusă anticoroziunea, menținerea culorii și durata de exploatare a sa.

Perioada lungă de garanție este un alt indiciu care ne arată că aceste soluții pentru acoperișuri sunt de o calitate superioară.

  • Design-ul învelitorii

Oricine își dorește un acoperiș ce să se potrivească cu arhitectura casei într-un mod armonios și care să scoată în evidență detaliile întregii clădiri.

Ofertele de pe piață sunt diverse și sunt gândite pentru toate tipurile de arhitectură. Pe lângă modelul învelitorii, un alt element foarte important este culoarea sa. Ea trebuie să se potrivească culorii casei sau pur și simplu dorințelor tale.

Accesoriile pentru acoperiș și greutatea scăzută

Există imobile ce nu vor permite o încărcătură prea mare pe ele, așa că un acoperiș din țiglă metalică va fi tocmai potrivit datorită greutății scăzute a acesteia.

Doar că un acoperiș nu va fi niciodată complet fără sistemul pluvial, dar și alte accesorii specifice. Aici sunt incluse jgheaburile, burlanele, foliile anticondens, coame, șuruburi, dolii, borduri fronton, racorduri calcan, parazăpezi, benzi ventilate și așa mai departe.

Acest sistem este foarte important datorită rolului pe care îl îndeplinește. Acesta va colecta și va asigura scurgerea apei ce este rezultată în urma ploilor sau a topirii zăpezii.

Un acoperiș trebuie să se prezinte ca și un sistem unitar, complet și rezistent încercărilor ce pot apărea pe parcurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *