Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

5 sfaturi pentru a te antrena de acasa, in siguranta

  • Alege cel mai potrivit spatiu pentru antrenamentul tau

Daca doresti ca antrenamentele tale sa le faci de acasa, indiferent din ce motiv, e important sa alegi un spatiu potrivit pentru antrenamentul tau. Acest spatiu trebuie sa fie usor de accesat si sa fie suficient de spatios pentru a depozita echipamentele pe care le vei folosi si pentru a executa miscarile din timpul antrenamentelor fara incidente. 

Daca ai un spatiu verde, o curte sau o terasa, poti sa iti desfasori mai in siguranta aici antrenamentele, si sa personalizezi spatiul in functie de nevoile tale, in special daca e vreme frumoasa. In interiorul casei, nu e necesar sa ai un spatiu extrem de mare la dispozitie, in general trebuie sa ai loc pentru a-ti desfasura exercitiile fara a te lovi de mobilier sau de perete. Nu ai nevoie sa iti amenajezi profesional o camera pentru a beneficia de un antrenament solid si cu rezultate. Iti recomandam ca primul antrenament sa il realizezi cu o prudenta mai mare, pentru a evita eventualele incidente si a face ajustarile necesare.

  • Foloseste echipament sportiv potrivit

E important sa foloseste acelasi echipament pe care l-ai fi folosit daca erai la sala, astfel ca e bine sa te orientezi spre materiale care te ajuta cu reglarea temperaturii corporale, si cu evaporarea transpiratiei, sa fie marimea potrivita si sa iti ofera suportul necesar.

  • Incepe intotdeauna antrenamentul cu incalzire

Atunci cand faci exercitii acasa, sa incepi intotdeauna cu exercitiile de incalzire. Poti incepe cu o alergare usoara pe loc si sa continui cu miscari de stretching, un total de 10-15 minute, pentru a fi sigur ca musculatura e incalzita si ca vei evita posibile accidentari. De asemenea, la finalul antrenamentului e bine sa astepti sa se raceasca musculatura si dupa sa mai integrezi cateva miscari de stretching pentru a tine la minim febra musculara.

  • Asculta-ti corpul si cunoaste-ti limitele

Exista o multime de modele de antrenamente gratuite disponibile pe diferite platforme, dar fiecare are diferite scopuri si necesita diferite nivele ale conditiei fizice. Nu e normal sa ai parte de dureri nici in timpul si nici dupa finalizarea antrenamentului, astfel ca e important sa alegi exercitiile potrivite pentru tine. 

Febra musculara usoara cu o durata de o zi, doua, este normala insa dureri articulare sau ale oaselor care nu cedeaza in doua zile sunt un semn ca nu facem exercitiile cum trebuie si e necesar sa intrerupem antrenamentul. Daca nu ai mai facut miscare de o perioada mai lunga de timp, e indicat sa incepi incet si sa cresti gradual intensitatea, o intensitate prea mare poate conduce la o suprasolicitare care te va forta sa iei o pauza indelungata de la antrenament.

  • Odihna si dieta sanatoasa

Invata si tu de la sportivii de performanta, care au demonstrat cele mai bune rezultate atunci cand corpul lor a avut suficient timp de odihna intre antrenamente pentru a se reface. Astfel, e foarte important sa dormim suficient. De asemenea, o hidratare suficienta si un regim alimentar sanatos si orientat spre necesarul nostru de nutrienti ne va aduce un plus de energie si rezultate mai bune intr-un timp mai scurt.

Descopera o gama complexa de echipamente sportive pentru acasa pe website-ul ideal-sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *