Cluj News

Stiri online din Cluj

5 lucruri pe care să nu le uiți acasă în următorul concediu

Ești pe punctul de a pleca pentru câteva zile de acasă, într-un loc relaxant în care să te poți deconecta complet de la stresul de zi cu zi? Ei bine, nu ești singurul. Lunile de vară reprezintă prilejul ideal de a-ți face bagajele și a călători oriunde vezi cu ochii, atât în țară, cât și în afară. Pe lângă bilete și voie bună, ai nevoie de câteva strategii de făcut bagaje și găsit cazări. Cu ajutorul lor, te vei putea pregăti rapid, ieftin și sigur de cele mai tari momente pe care le vei petrece în zilele libere. Atenție, însă, la toate lucrurile pe care nu trebuie să le uiți acasă în următorul concediu!

Hainele și accesoriile în pas cu starea vremii

Rar se întâmplă să ne organizăm vestimentația pe zile. Chiar dacă ne luăm tot dulapul cu noi, ajungem să purtăm doar câteva obiecte vestimentare care ne plac cel mai mult. De aceea, este recomandat să alegi să iei cu tine hainele care îți vin cel mai bine și cu care te simți de milioane.

Cu toate acestea, există câteva articole pe care mulți dintre noi le uită acasă din nenumărate motive. Acestea sunt obligatorii în orice deplasare și ne ajută să fim pregătiți în orice moment al zilei. Printre ele, se numără și:

  • Pijamalele comode și papucii de casă;
  • Umbrela pe care o poți ascunde în orice bagaj și un impermeabil;
  • Ochelarii de soare pentru zilele însorite și pălăriile chic.

Actele de identitate

Nu este un secret faptul că actul de identitate trebuie să fie asupra ta la orice moment din zi sau din noapte. Acest lucru te salvează de posibilitatea de a lua amendă și, după caz, îți asigură trecerea dintr-o țară în alta.

Pe teritoriul României, actul de identitate cel mai uzual este buletinul și este necesar oricând vrei să te cazezi. Din fericire, există numeroase locuri spre care te poți orienta atunci când ești în căutarea unui spațiu de cazare în care să stai. Sodexo (furnizor tichete vacanta) pune la dispoziție alternative pentru a plăti camerele din locațiile care se regăsesc pe lista oficială.

Gadgeturile preferate și electronicele necesare

Dacă atunci când le folosești acasă îți fac viața mai ușoară, imaginează-ți cum poate fi o vacanță departe de casă alături de gadgeturile tale preferate. Indiferent că ne referim la ceasul tău digital în care ai investit o sumă fabuloasă sau pur și simplu la setul de căști wireless, gadgeturile și electronicele sunt realmente necesare. Acestea te pot ajuta să transformi cele mai simple călătorii în expediții unice, în care să ai parte de momente memorabile.

Banii, schimbați în valută sau pe cardurile bancare

Dacă decizi să pleci din țară, nu uita să ai la tine bani în valuta folosită în locația aleasă. Astfel, eviți orice comision pe care banca la care ai cardul bancar le practică. În caz contrar, poți opta pentru depunerea banilor pe cardul bancar și, astfel, să îl utilizezi la fiecare tranzacție.

Toate aceste lucruri au menirea de a te ajuta să îți plătești cazările, mesele și orice alt aspect pentru care ai nevoie de bani. Multe dintre țările nordice nu mai acceptă plata cash, motiv pentru care este imperios necesar să plătești doar cu cardul.

De asemenea, există și țări în care nu poți plăti cu cardul. În aceste zone, este obligatoriu să ai la tine bancnotele necesare.

Baterii de rezervă

Îți sună cunoscut? Printre cele mai des uitate elemente de turiștii din întreaga lume se numără bateriile. Acest lucru este determinat de faptul că multe dintre electronicele pe care le folosim nu sunt verificate acasă și, chiar dacă sunt folosite des, ajung să rămână fără energie.

De multe ori, aceste momente coincid cu cele în care ești în vacanță și te bucuri de zilele tale libere. În loc să pierzi timp căutând modelele compatibile, poți să pui câteva în bagaj chiar de la tine de acasă.

Pregătește-te din timp de următorul concediu și nu uita să iei cu tine cele mai importante elemente!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *