Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

5 idei pentru amenajări exterioare

Amenajarea locuinței este un proces care, odată finalizat, vine cu alte provocări, cum ar fi amenajarea grădinii într-un stil care să te reprezinte și care să completeze modul în care ai decorat întreaga casă. Așadar, amenajările exterioare necesită și ele timp și documentare, pentru ca, în final, să obții rezultatul dorit.

Fie că vrei să obții un decor cât mai rustic sau, dimpotrivă, să ai parte de o atmosferă modernă în exteriorul locuinței tale, cel mai important este să știi încă de la început ce îți dorești și să realizezi un proiect care să corespundă cu nevoile pe care le ai. În continuare, îți prezentăm câteva idei care pot să îți fie de un real ajutor atunci când ești la etapa de amenajare exterioară a locuinței.

  1. Alege un gard potrivit cu întreaga construcție.

Gardul reprezintă primul element care face legătura între exterior și locuința ta, iar aspectul acestuia influențează în mod semnificativ întregul design, așa că alegerea gardului nu trebuie să fie făcută la voia întâmplării. Dacă dorești să construiești un gard beton, trebuie să ții cont de aspectul acestuia, dar și de calitatea sa. Gardul reprezintă o investiție pe termen lung pe care vrei să o valorifici în timp, adică să fie durabilă și rezistentă, fără să fie nevoie de reparații și chiar înlocuire după doar câțiva ani. Prin urmare, ar fi ideal să lucrezi numai cu profesioniști și cu furnizori care pot să îți garanteze calitatea pe care o cauți. 

  1. Asigură-te că ai suficientă verdeață în curte.

Tendințele din ultimii ani, mai ales odată cu efectele produse de pandemia de COVID-19, se îndreaptă tot mai mult către un stil de viață în care să primeze relaxarea. Așadar, mai ales dacă dispui de o curte, nu renunța în totalitate la spațiile verzi. Acestea pot să reprezinte o oază de liniște după o zi agitată la muncă și îți vor da o stare de bine atunci când petreci timpul în curte, fie singur, fie alături de cei dragi.

  1. Amenajează spații pentru întreaga familie.

Familiile cu copii știu cât de important este ca cei mici să aibă un loc al lor în care să se bucure de fiecare zi, așa că atunci când amenajezi curtea trebuie să iei în calcul nevoile tuturor celor din familie, indiferent de vârstă. Chiar dacă nu dispui de o suprafață foarte mare, este suficient să ai măcar un colțișor pentru toate categoriile de vârstă, cu loc de joacă pentru copii și loc de grătar și socializare pentru adulți, în așa fel încât să răspunzi nevoilor tuturor celor care locuiesc acolo. 

  1. Asigură zone cu umbră în curte.

Zilele toride de vară sunt un motiv în plus să te întâlnești cu toți cei dragi în curte și să vă bucurați împreună de momente speciale. Sigur că nu vei putea petrece tot timpul în soarele dogoritor de vară, așa că, dacă vrei să poți să stai afară chiar și atunci când este foarte cald, ai nevoie de câteva zone umbrite. Fie că instalezi umbreluțe colorate în curte, fie că vrei să construiești o pergolă care să fie potrivită și pentru a lua masa, ai mai multe opțiuni pe care poți să le pui în practică.

  1. Realizează un proiect înainte de a cumpăra mobilier și materiale.

Dacă vrei să eviți cheltuielile în plus trebuie să realizezi un proiect de lucru încă de la început. Așadar, vorbește cu un specialist în amenajări exterioare sau apelează la u cunoștință pricepută în domeniu, astfel încât să eviți să arunci banii pe fereastră pe materiale de proastă calitate sau pe produse care nu îți vor folosi niciodată. 

Nu în ultimul rând, atunci când vine vorba de amenajări exterioare trebuie să fii cât mai cumpătat și rațional și să achiziționezi numai materiale și produse de calitate. Curtea locuinței tale trebuie să fie un spațiu util, destinat relaxării pentru întreaga familie. Nu te grăbi cu cumpărăturile, ci urmează un proiect de la care să nu te abați prea mult, astfel încât la final să te bucuri de o suprafață gândită și amenajată de tine, în care toți cei dragi se vor bucura să petreacă timpul, mai ales în zilele călduroase. Consultă magazinele de profil, fă o documentare și alege produsele care ți se potrivesc cel mai bine. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *