Cluj News

Stiri online din Cluj

4 idei inedite pentru depozitarea jucăriilor copilului tău

Păstrarea curățeniei și menținerea ordinii sunt două dintre dorințele cele mai mari ale tinerelor mămici. În același timp, venirea bebelușului acasă este unul dintre cele mai importante momente ale familiei. De multe ori, în această perioadă bebelușul este tăcut și nu debordează de energie. Nu putem spune același lucru și despre copiii de 3-4 ani, pentru care jucăriile sunt cele mai importante elemente din casă. Din fericire, există metode variate la care poți apela pentru a te bucura de o casă ordonată și organizată – care include și camera copilului! Rămâi pe aproape și descoperă 4 idei inedite pe care le poți pune în aplicare de una singură, chiar la tine acasă!

  1. Păstrează ordinea cărților de colorat cu ajutorul unor organizatoare

Nimic nu este mai liniștitor pentru un părinte decât să știe că întreaga locuință este bine pusă la punct – și curată. În cazul în care cel mic are o relație specială cu cărțile de citit și cu cele de colorat, camera lui este locul ideal pentru organizatoarele de cărți. Acestea sunt ușor de folosit, având dimensiuni variate în funcție de necesități. În plus, activitatea de organizare a cărților devine din ce în ce mai interesantă și captivantă, inclusiv pentru cel mic. În doar câteva secunde, ai toate cărțile puse la locul lor – într-o ordine relaxantă și îmbucurătoare.

  • Găsește un taburete care să aibă spațiu de depozitare

Îți dorești să ai cât mai multe spații de depozitare în camera celui mic, dar fără să încarci prea tare încăperea? Ei bine, poți apela la un taburete care oferă spațiu suplimentar. Acesta este practic din două perspective – în primul rând, are spațiu în plus pe care îl poți folosi pentru diferite lucruri (mai ales pentru jucării). În al doilea rând, este o piesă de mobilier ideală pentru a te relaxa din când în când, mai ales atunci când vrei să iei o pauză de la sesiunile de joacă. Unde mai punem faptul că modelele cu design versatil și în culori pastelate sunt realmente fabuloase, transformând taburetele în piesa centrală din cameră.

  • Alege o cutie pentru jucării

Copiilor le place să se joace în fiecare zi cu jucăriile lor. De aceea, este ideal ca ei să le aibă cât mai aproape. În calitate de părinte, le poți oferi acces facil. Folosește o cutie depozitare jucării pentru a delimita spațiul din cameră și, astfel, să îi înveți de mici cum să mențină ordinea singuri. La Petite Armoire pune la dispoziție câteva dintre cele mai drăgălașe modele, cu motive speciale. Indiferent că alegi coșul cu Domnul Leu Paprika, Motanul LuLu sau cu Doamna Vulpe, micuții tăi vor intra în magia poveștilor și le vor folosi atunci când vor dori să se joace cu jucăriile lor preferate – inclusiv atunci când vor finaliza sesiunile de joacă.

  • Identifică o strategie pentru organizarea jucăriilor

Pe lângă elementele foarte ajutătoare la care poți să apelezi, ai nevoie înainte de toate de o strategie pentru a menține ordinea și curățenia. Una dintre acestea implică gruparea jucăriilor în funcție de rata de utilizare și funcționalitate. Este de așteptat ca fiecare copil să identifice anumite cărți și jucării preferate, alături de care să petreacă mai mult timp comparativ cu restul. Astfel, atât ție cât și lor le va fi mult mai ușor atunci când veți căuta ursulețul sau trenulețul dorit.

Transformarea camerei copilului tău dintr-o încăpere simplă și dezordonată într-un tărâm magic, plin de poveste și foarte ordonat este posibilă. Te poți bucura de aceste lucruri luând în considerare toate ideile prezentate mai sus, în viitorul apropiat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *