Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

3 motive pentru care să investești într-un certificat SSL

Internetul este o lume liberă, plină de oportunități și provocări la tot pasul. Pe cât de antrenant și îmbucurător este timpul petrecut online, pe atât de dificil este să faci față la toate problemele și situațiile neprevăzute care pot să apară. Așa se face că, în zilele noastre, sunt mii de atacuri cibernetice care au loc la tot pasul, iar site-urile web sunt printre cele mai vizate. Atât siguranța ta, în calitate de proprietar al unui site web, cât și cea a utilizatorilor sunt extrem de importante. Iar unul dintre cele mai bune arme în acest scop este certificatul SSL, documentul electronic pe care multe firme hosting România îl pun la dispoziție gratuit în ofertele lor de găzduire web.

  1. Asigurarea criptării HTTPS

Motoarele de căutare, în speță Google Chrome și Mozilla Firefox sunt cunoscute pentru apetența lor pentru criptarea HTTPS. Încă din 2014, Google nu mai acceptă site-uri care nu dispun de certificat SSL, prezentând utilizatorului de fiecare dată când încearcă să afișeze o pagină nesecurizată mesajul Not Secure sau Conexiunea la acest site nu este sigură. Acest lucru este cu atât mai important cu cât pe aceste pagini se pot vehicula date personale ale utilizatorilor care, la rândul lor, pot ajunge extrem de ușor în mâinile atacatorilor.

  • Susținerea certificatelor SSL de către WordPress

Cu toții cunoaștem WordPress și avantajul pe care acesta îl aduce în crearea și gestionarea site-urilor web. Ei bine, află că din anul 2017, WordPress pledează doar pentru firme de găzduire web în oferta cărora apare și un certificat SSL. În plus, fondatorul WordPress, cunoscut și sub numele de Matt Mullenweg, a apreciat încă de atunci faptul că multe dintre funcționalitățile lansate în următorii ani vor fi disponibile doar pe site-urile cu conexiuni securizate. Dacă ești în căutarea unei firme care să furnizeze aspecte de acest fel, recomandăm SkaleWeb.

  • Recomandare CERT-RO

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează utilizatorii cu privire la navigarea doar pe site-urile care furnizează o conexiune sigură, verificând în mod independent existența lăcățelului chiar la începutul adresei URL.

Indiferent de tipul website-ului pe care îl gestionezi sau administrezi, existența unui certificat SSL este vitală în extinderea și creșterea acestuia. Asigură-te că îl ai încă de la început și apelează la o firmă care îl integrează în abonamentele lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *