Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

3 metode pentru a recicla responsabil cu ajutorul Lion Recycle

Reciclarea preocupă întreg mapamondul, deoarece gradul de poluare este în continuă creștere. Mediul înconjurător are de suferit, alături de noi, însă există centre de colectare precum Lion Recycle care ajută la valorificarea deșeurilor și la reciclarea responsabilă.

Într-un astfel de centru de colectare poți să duci diferite materiale pentru ca acestea să nu ajungă la groapa de gunoi, acolo unde poluează. Pentru a-ți pune amprenta în mod pozitiv asupra mediului înconjurător trebuie să te informezi cu privirile la metodele prin care poți să ai un comportament responsabil.

  1. Pregătește materialele pentru a fi reciclate.

Un prim pas pentru reciclare responsabilă este pregătirea materialelor. Indiferent că vrei să duci la centrul de colectare carton, sticlă sau plastic, acestea trebuie să fie curate. În cazul în care nu le speli înainte și conțin tot felul de resturi, nu vor putea fi reciclate. 

  1. Organizează deșeurile.

Pentru a-ți face munca cât mai ușoară, utilizează recipiente de colectare de culori diferite. Astfel, vei putea întotdeauna să depozitezi deșeurile separat, fără să fie nevoie de o nouă sortare înainte ca acestea să ajungă la centrul de reciclare. 

  1. Informează-te cu privire la tipurile de materiale ce pot să fie reciclate.

De exemplu, nu orice tip de hârtie poate să fie reciclată. Prosoapele și șervețelele din hârtie nu trebuie să ajungă la centrul de reciclare, deoarece ele vor compromite procesul. Așadar, înainte de a începe selectarea deșeurilor, informează-te cu privire la aceste detalii deosebit de importante.

Reciclarea reprezintă o acțiune pe care tot mai mulți dintre noi ar trebui să o facă, începând din propria locuință. Astfel, nu numai că vei avea un impact pozitiv în jurul tău, dar o să poți să îți organizezi mult mai bine spațiul de depozitare pentru deșeuri și vei fi un exemplu pozitiv în cartier. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *