Stiri Cluj Azi

Stiri online din Cluj

2 Criterii după care recunoști căminul de bătrâni potrivit părinților tăi

Din diferite motive, vine un moment în viață când ai datoria de a le căuta părinților tăi un cămin de bătrâni care să le ofere tot ceea ce au nevoie pentru vârsta lor. Acest gest este o dovadă a faptului că-ți pasă de bunăstarea lor și le dorești tot binele din lume. Dar tocmai pentru că un astfel de loc este atât de important pentru viitorul lor, alegerea lui nu este niciodată simplă. Însă există mai multe criterii după care să te ghidezi pentru a lua cea mai bună decizie. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

#1 Apropierea de rude sau de un loc drag

Chiar dacă la azil părinții tăi își vor face o mulțime de prieteni, tot își vor dori să le fii cât se poate de aproape și pentru a-i putea vizita ori de câte ori ai ocazia, este bine să alegi un cămin de bătrâni ușor accesibil. Pe de altă parte, dacă locuiești în altă țară, iar în România părinții tăi nu mai au alte rude, ai putea să optezi pentru un cămin de bătrâni care să fie într-un oraș unde ei se simt cel mai bine. De aceea nu te limita doar la o singură zonă ci caută cămine de bătrâni Cluj, Turda Gilau, Floresti, Cluj-Napoca sau în orice alt oraș cărora lor le place.

#2 Dotările centrului și personalul

Când vine vorba de cămine de bătrâni, poți alege dintre azile de stat, particulare sau chiar fundații umanitare. Însă cel mai important lucru pe care trebuie să-l iei în calcul, nu este forma de organizare, ci condițiile de care vor beneficia părinții tăi în azil. De aceea nu lua această decizie pe ultima sută de metri, ci fă-ți timp și vizitează mai multe centre pentru a alege un loc care să te satisfacă în totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *